Неделя, 02 Oct 2022
            
Политика

Изборите в Горна Оряховица приключиха окончателно, ВАС потвърди избора на Добромир Добрев за кмет

  10.02.2020 13:37
Изборите в Горна Оряховица приключиха окончателно, ВАС потвърди избора на Добромир Добрев за кмет

Съдебната сага, тръгнала от изборите за кмет в Горна Оряховица приключи и на последна инстанция. Върховният административен съд остави в сила решението на Административния съд във Велико Търново, с което се отхвърляше жалбата на коалиция „БСП за България” срещу избора на Добромир Добрев за кмет на общината.

Жалбата на „БСП за България” оспорваше избора с мотива, че Добрев въобще не е трябвало да бъде регистриран като кандидат заради липса на настоящ адрес.

„Няма колебания в практиката на ВАС,че оплакванията за незаконосъобразна регистрация на едно лице като кандидат за кмет, са неотносими към производството по обжалване на решението за обявяване на избрания кмет”, се казва в решението на Върховния съд. Няма данни за наличие на изборни нарушения, които да опорочават вота на избирателите в община Горна Оряховица. Това предполага и потвърждаването на решението, взето преди това от Великотърновския административен съд.

Последната съдебна инстанция сложи край на един изкуствено създаден проблем и на опитите за служебна победа. Искам още веднъж да благодаря на всички наши съграждани, които упражниха правото си на глас на местния вот и на тези, които избраха да подкрепят мен, коментира инж. Добромир Добрев.


Ключови думи
Добромир Добрев избори жалба
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати