Вторник, 27 Сеп 2022
            
Спорт

Контролата на „Локо” и „Черно море” отпада заради времето, Крауча подписа с "железничарите" за една година

  06.02.2020 13:58
Контролата на „Локо” и „Черно море” отпада заради времето, Крауча подписа с \

Контролата на между горнооряховския „Локомотив” и варненския „Черно море” отпада заради лошото време. Мачът трябваше да се играе на стадион „Тъча” от 14 часа, но бурният вятър край морето направи невъзможно провеждането му.

Следващата седмица „Локо” ще играе с „Янтра” (Гб) на терена в Царева ливада. Датата на срещата ще се уточни допълнително, за да се съобрази с метеорологичните условия.

Междувременно „Локомотив” привлече опитния централен защитник Величко Величков. Дългучът, известен като Крауча, е роден на 24 ноември 1986 година в Тополовград. Висок е 195 сантиметра и тежи 80 кг. Бранителят започва футболна кариера в родния си град Тополовград в местния отбор ФК „Сакарски спортист“. После преминава в „Стефан Караджа“ (Елхово), а в началото на 2006 г. в „Ботев“ (Пловдив) със свободен трансфер. За „канарчетата“ изиграва 50 мача в „А“ група, в които отбелязва два гола. През 2008 г. Величков облича екипа на ФК „Сливен“, изиграва 12 срещи и през зимата на 2009 г. подписва с азербайджанския „Габала“. След завръщането си у нас изиграва 35 мача с ФК „Любимец“. През 2014 г. преминава в „Славия“ (София), след което е в „Нефтохимик“. Играе още за „Ню Радиънт“ и „Виктори“ (Малдивите), „Арда“, „Борислав“ (Първомай) и „Марица“ (Пловдив). При „железничарите“ идва от „Оборище“ (Панагюрище).

Той вече дебютира за „Локомотив” срещу „Академик”, а договорът му е за една година.

Юношата на ЦСКА Никола Борисов е освободен, след като не е оправдал надеждите на железничарския щаб. Вероятно ще си тръгнат още от дошлите на проби футболисти, но със сигурност към отбора ще се присъедини още един опитен защитник.

До средата на следващата седмица ще има пълна яснота около състава, с който „Локо” ще поднови първенството. В момента има избор на футболисти, най-вече заради кризите, които се заформят в някои отбори от Втора лига. Говори се, че и „Ботев” (Гълъбово) ще е следващият отбор, който ще изпита сериозни сътресения. На този фон ситуацията в „Локомотив” е стабилна. Клубът е финансово осигурен, направихме добра подготовка. Нямаме притеснения преди началото на първенството, обясниха от клубното ръководство.


Ключови думи
Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати