Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Нова възможност за заетост на млади икономисти в община Свищов

  06.02.2020 10:34
Нова възможност за заетост на млади икономисти в община Свищов

Община Свищов продължава своята активна политика, насочена към идентифициране на възможности за осигуряване на заетост на безработни младежи.
В рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ по схема „Младежка заетост“ общинската администрация разработи, подаде и е одобрено проектно предложение „Нова възможност за младежка заетост”. Проектът е за 5 младежи до 29 години със завършено висше икономически образование, на които ще им се предостави възможност да започнат работа в общинската администрация.
В рамките на 6 месеца те ще придобият конкретен практически опит, в съответствие с теоретичната им подготовка през годините на тяхното обучение. За младите хора това е предизвикателство и изключителна възможност да се запознаят с работата в общинската администрация и едновременно с това да работят в услуга на гражданите на община Свищов. Младите специалисти ще бъдат запознати с основните специфики на работата от наставник, който ще отговаря и следи за тяхното професионално развитие по време на изпълнение на програмата.
Желаещите младежи да се включат в процедурата за подбор и да започнат работа в общинската администрация е необходимо да отговарят на следните условия: да бъдат регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ Свищов; да са до 29 години към периода на кандидатстване; да не участват в никаква форма на заетост; да не участват в никакви форми на образование или обучение към момента.
След приключване на процедурата за подбор, одобрените кандидати ще бъдат поканени да сключат трудов договор с Община Свищов като работодател.
Очакван резултат от изпълнение на проектните дейности е възможността младежите да усвоят знания, да придобият трудови навици и опит по придобитата специалност.
С реализацията на този проект работодателят Община Свищов съвместно с Агенция по заетостта, чрез Дирекция „Бюро по труда“ – Свищов продължават да съдействат на безработни младежи да придобият професионален опит или да открият нова възможност за заетост.


Ключови думи
младежка заетост
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати