Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други

Зам.-ректорът на ВТУ се срещна със студенти спортисти, носители на медали от републикански и международни състезания

  05.02.2020 18:58
Зам.-ректорът на ВТУ се срещна със студенти спортисти, носители на медали от републикански и международни състезания

Заместник-ректорът по учебната дейност доц. д-р Димитър Симеонов се срещна с група състезатели – медалисти на България, които изучават специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание. Спортна педагогика“ във Великотърновския университет.
Сред спортистите, водени от доц. д-р Светослав Стефанов, бяха Тинко Банабаков, Стефан Сандев, Клаудия Цанкова, Николай Колев, Петър Захариев, Стефан Данаилов, Радостин Веселинов, Тихомир Тотев, Владимир Вълчев, Павел Алексиев, Ганчо Евтимов, Милен Ванков – всички те са носители на медали от републикански и от големи международни състезания в различни видове спорт.
Доц. Д. Симеонов приветства всички от името на академичното ръководство и лично от името на ректора проф. д-р Христо Бонджолов. „За мен е огромна чест да видя толкова много изявени наши колеги, донесли слава и медали на България и на Великотърновския университет. Вашата професия и хоби осигуряват на Университета много голяма популярност и слава. Зная цената, която плащате за всеки един успех, зная колко усилия полагате и през какви трудности преминавате. Затова искам да ви благодаря, че защитавате авторитета и името на Великотърновския университет като спортен център за подготовка на кадри. Продължавайте все така, ние сме зад вас!“, каза в приветствието си заместник-ректорът на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.
Една от добрите новини, която стана известна по време на срещата, е, че в близко бъдеще се очаква в Ректората на Великотърновския университет да бъде изградена „Стена на славата“, където ще бъдат поставени медалите, купите и другите награди, с които всички възпитаници на Университета могат да се гордеят.


Ключови думи
ВТу зам.-ректор спортисти срещна
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати