Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Горнооряховчанката Габриела Панайотова спечели стипендия от Българския лекарски съюз

  04.02.2020 18:00
Горнооряховчанката Габриела Панайотова спечели стипендия от Българския лекарски съюз

Габриела Панайотова от Горна Оряховица е сред 45-те бъдещи медици, които ще получат ежегодната стипендия на Българския лекарски съюз заради значими постижения по време на обучението си.

За осма поредна година БЛС прави конкурс между студенти 5 и 6 курс от всички медицински ВУЗ-ове, като пресяването се прави по два основни критерия – успех от следването над 5.00 и сертификат за владеене на чужд език. Тази година са одобрени 45 студенти от цялата страна. Те ще получават стипендия по 150 лева месечно в продължение на една учебна година. В списъка на одобрените за тази година е 25-годишната горнооряховчанка Габриела Панайотова, която тази година завършва медицина във Варненския университет.

Габриела е възпитаник на СУ „Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица и ПМГ „Васил Друмев” във Велико Търново. В момента е VI курс в Медицинския университет - Варна и през ноември й предстои дипломиране. Само преди месец и половина Габриела Панайотова бе удостоена с наградата на Община Варна за най-изявени студенти в областта на хуманитарните науки. През 2019 г. тя бе в отбора на България, участвал в конкурс на  Европейската космическа агенция и стигнал до финала му в Париж. Екипът, част от който беше горнооряховчанката, разработи проект за медицински център, който да контролира физиологичното състояние на бъдещите космически туристи.

На този етап мисля за дипломирането си, тепърва ще решавам накъде след това. Бих искала да специализирам хирургия и съдова медицина, сподели Габриела Панайотова.

сн. Петко Момчилов


Ключови думи
Габриела Панайотова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати