Вторник, 27 Сеп 2022
            
Политика

Кметът на Свищов Генчо Генчев бе лектор в обучение на Националното сдружение на общините

  04.02.2020 16:18
Кметът на Свищов Генчо Генчев бе лектор в обучение на Националното сдружение на общините

По покана на НСОРБ, кметът на Свищов Генчо Генчев бе лектор в обучение за новоизбрани кметове и общински съветници от Северен Централен район за планиране, което се провежда на 4 февруари във Велико Търново.
Във втория панел от програмата кметът на Свищов направи презентация по част от темата  „Финансиране на дейността на общините”. Той говори по подтема „Бюджетни политики и процес – национално и местно ниво“, като запозна участниците с актуалната нормативна рамка, касаеща финансирането на дейността на общините и общинските бюджети.
В презентацията, която предизвика широк дебат, бяха подробно описани бюджетният процес, структурата на общинските бюджети и характеристиките на успешния общински бюджет. В края на своето представяне кметът на Свищов говори за новите условия и възможности на Бюджетна рамка 2020.
Традиционното въвеждащо обучение за новоизбрани кметове и председатели на общински съвети във Велико Търново е едно от шестте, които НСОРБ организира във всеки район за планиране, в периода 20 януари – 7 февруари.
Със своя богат опит в местното самоуправление, кметът на Свищов Генчо Генчев бе поканен и сподели част от него с новоизбраните си колеги.


Ключови думи
Генчо Генчев НСОРБ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати