Вторник, 27 Сеп 2022
            
Политика

Общинските съветници от Коалиция „БСП за България” не подкрепиха Бюджет 2020 на Горна Оряховица

  31.01.2020 16:19
Общинските съветници от Коалиция „БСП за България” не подкрепиха Бюджет 2020 на Горна Оряховица

След бурни дебати Общинският съвет прие предложения от кмета Добрев проект за бюджет на Община Горна Оряховица.

Общинските съветници от „БСП За България” не го подкрепиха, като изразиха своите притеснения относно така заложените средства най-вече в приходната част. Председателят на местната коалиция, Огнян Стоянов заяви: „За поредна година от Общината предлагат едно кухо надуване на приходите, за да равни на разходите”.

Въпреки опитът да бъде прекъснат по време на изказването си, Стоянов сподели и притеснения от факта, че две поредни години Община Горна Оряховица отчита финансови разриви. Бюджетният дефицит възлиза на около 900 хил. лв. за 2019г. и е три пъти по-голям от миналогодишния, въпреки крупните продажби на общински имоти, като ГУМ, Детската сладкарница, магазини и др. за близо 2млн.лв.

„Именно тази тревожна статистика, налага спешни промени по отношение на съставянето на един от най-важните документи за общината - бюджетът”, добави още Стоянов.

Според общинските съветници от БСП за България, бюджетът няма да реши нито един от съществените проблеми, пред които е изправена община Горна Оряховица. При така разчетените финанси гражданите на Горна Оряховица ще продължават да дишат отровен въздух, а общинският пазар ще остане в същото окаяно състояние. Заложените 150 хил. лева за автомобили, са напълно излишен разход според групата на социалистите. Същевременно в списъка за капиталови разходи не е предвидено изграждане на многократно обещавания терен за ДЮШ по футбол. Те намират за тревожен и фактът, че на населените места извън общинският център отново няма да се обърне нужното внимание, въпреки щедрите предизборни обещания на кмета Добрев.


Ключови думи
БСП бюджет
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати