Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

Търновско училище се отказва от пластмасата

  27.01.2020 11:34
Търновско училище се отказва от пластмасата

Ден без пластмаса подготвят във великотърновското ОУ „П. Р. Славейков“. Той ще се проведе на 31 януари. Възпитаниците на ОУ „П. Р. Славейков“ няма да използват пластмасови предмети в училище.
По време на учебните занятия те ще пишат с моливи и ще пият вода от стъклени бутилки, а раниците ще бъдат заменни с еко торбички. Основен партньор на училищната инициатива е „Екстрапак“. От компанията ще предоставят хартиени опаковки за закуските на децата, торбички, кошове за разделно събиране на отпадъците и др. еко материали.
Денят без пластмаса в ОУ "П. Р. Славейков" ще започне в 10,30 часа във физкултурния салон на училището с презентация за вредата от употребата на пластмаса на Петя Георгиева, която е представител на "Екстрапак". След това ще има уъркшоп, по време на който учениците ще изработят различни експонати от отпадъчна пластмаса. Предвидени са и редица други инициативи.
Този екологичен ден ще се провежда във всеки последен петък на месеца. С проекта ОУ ,,П. Р. Славейков“ има амбицията да се превърне в първото училище без пластмаса в област Велико Търново. целта е да се намали използването на пластмаса. В училището отпадъците вече ще се събират разделно, а след това ще се предоставят за рециклиране.


Ключови думи
ОУ "П. Р. Славейков" пластмаса
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати