Спорт

Йордан Добрев е най-новият съдия по таекуондо, излязъл от ТК „Хемус”

  16:04, 26 Jan 20
Йордан Добрев е най-новият съдия по таекуондо, излязъл от ТК „Хемус”

Близо 90 участници се включиха в съдийския семинар, организиран от Българска федерация Таекуондо – стил WT в навечерието на новия сезон. Обучението е продължение на политиката на Федерацията да подобрява знанията и възможностите на ангажираните със спорта.

В двудневния квалификационен и опреснителен съдийски семинар специалистите бяха запознати с последните промени и интерпретации на състезателния правилник в дисциплина Kyorugi. Съдийското обучение се състоя две седмици след опреснителния треньорски курс, организиран от Федерацията. С провеждането на двата семинара се счита, че всички треньори, състезатели и съдии имат готовност за начало на спортно-състезателната година, която ще бъде открита с Държавното първенство по таекуондо на 8 и 9 февруари.

Най-успешният и резултатен състезател на ТК „Хемус” Йордан Добрев - 2 дан (черен пояс), е най-новият съдия излязъл от горнооряховския клуб. Още шестима състезатели и трениращи от клуба са бивши и действащи съдии в БФТ. Това са Димитър Сейков, Стилиян Димитров, Ралица Чернева, Соня Ненова, Йоана Йорданова, Даниел Маринов.

Пожелаваме успех на Йордан. Да отсъжда справедливо и смело, както и се отнася сериозно в тренировките и състезанията, коментира президентът и старши треньор на „Хемус” Румен Димитров.


Ключови думи
таекуондо Йордан Добрев