Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Прокуратурата иска арест за рецидивист, системно пребивал жена си

  24.01.2020 12:33
Прокуратурата иска арест за рецидивист, системно пребивал жена си

Районна прокуратура - Велико Търново иска задържане под стража на рецидивист, който причинил телесни повреди и се заканил с убийство на жената, с която живее.

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняем 38-годишен мъж за това, че на 06.01.2020 г. във Велико Търново причинил в условията на домашно насилие и опасен рецидив средна телесна повреда на жената. На 20.01.2020 г., отново в условията на домашно насилие, причинил лека телесна повреда и се заканил с убийство спрямо същата жена.

 Прокуратурата счита, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, в което е обвинен, за които се предвижда наказание лишаване от свобода. Налице е реална опасност той да се укрие и да извърши престъпление. Привлечен е като обвиняем за престъпление,  извършено при условията на опасен рецидив и е осъждан многократно – има единадесет осъждания, предимно за престъпления против собствеността и хулиганство, като последното му ефективно наказание лишаване от свобода е изтърпяно на през януари 2019 г. Обвинен е за причиняване на три престъпления срещу пострадалата в рамките на 15 дни, като престъпленията са извършени в условията на домашно насилие, продължавало с години, в рамките на съвместния им живот. Поради това Прокуратурата намира, че са налице законовите предпоставки за вземане мярка за неотклонение задържане под стража по отношение обвиняемия и внесе искане в Съда за задържането му.

Сн. www.pixabay.com


Ключови думи
домашно насилие
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати