Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Гимназията по туризъм в международна симулационна ролева игра

  24.01.2020 11:01
Гимназията по туризъм в международна симулационна ролева игра

Организатор на Международната симулационна ролева игра „Глобален въпрос“ е Регионалното младежко обществено движение за околната среда "Третата планета от Слънцето“, Ханти-Мансийски автономен окръг – Угра. Организира се ежегодно в рамките на международната екологична акция „Да спасим и запазим“ в партньорство с Комисия на Руската федерация за ЮНЕСКО; организации и институции, работещи по проблемите, свързани с опазването на околната среда.

 Целта на играта е насърчаване формирането на глобалното екологично мислене и глобална екологична отговорност.

 Участниците в играта са отбори от 5 души и учител. Задължителните условия са три - учениците да са от училище, асоциирано към ЮНЕСКО; да са на възраст от 14 до 19години; да живеят в Руската федерация или съседни държави.

 Играта се провежда виртуално – регистрация на екипите; потвърждаване от модераторите; задаване на казуси. При регистрацията екипът определя държавен глава, министър на външните работи /представител на ООН/, министър социално развитие /представител на ЮНЕСКО/, министър на икономическото развитие и министър на развитието връзки с обществеността. След потвърждаване на регистрацията следва периодът на задаване на казуси. Всеки член от правителството изпраща отговора за своя ресор, но решенията се търсят екипно, защото проблемните ситуации са свързани.

 Гимназията по туризъм е асоциирано училище към ЮНЕСКО и две поредни години е носител на приза „Глобално училище“. Това са причините, провокирали участието „Глобален въпрос“. Екипът на учениците от Гимназията по туризъм е единственият екип от държава, съседна на Руската федерация.

 Камелия Лесичкова, Надежда Кочева, Никол Кулова, Тереза Герджикова и Християна Вангелова са в учебната компания Boyar dreams. Момичетата са в Ха клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“. Десетокласничките са мотивирани и подготвени от инж. Славка Проданова, ръководител на учебната компания.

 

 


Ключови думи
Гимназията по туризъм
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати