Понеделник, 17 Oct 2022
            
Темида

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, задържаха рецидивист, извършил кражба 13 дни след излизането му от затвора

  23.01.2020 11:26
По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, задържаха рецидивист, извършил кражба 13 дни след излизането му от затвора

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на рецидивист за кражба. Деянието е извършено 13 дни, след като лицето е излязло от затвора, където е изтърпявало последното си наказание лишаване от свобода.
Прокуратурата е привлякла М. П. като обвиняем за това, че в периода от 17.01.2020 г. до 19.01.2020 г., в гр. Велико Търново, откраднал вещи на стойност 113 лв, като кражбата представлява опасен рецидив. С постановление на наблюдаващ прокурор лицето е задържано за срок от 72 часа, с цел довеждането му пред съд.
 Съдът прие за основателни доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен и за което се предвижда наказание лишаване от свобода. Налице е реална опасност той да се укрие или да извърши престъпление - няма постоянен адрес и не пребивава на настоящия си адрес, осъждан е за  множество престъпления против собствеността, като новото престъпление  е извършил в относително кратък срок от излизането му от затвора.


Ключови думи
рецидивист кражба
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати