Неделя, 02 Oct 2022
            
Други

Деца раздаваха прегръдки на общинарите в Елена

  21.01.2020 15:32
Деца раздаваха прегръдки на общинарите в Елена

Прегръдка за теб, прегръдка за мен и денят става от слънце озарен. С това послание второкласниците от СУ „Иван Момчилов“ в Елена днес раздават прегръдки на близки, познати и не толкова познати, на своите съученици.
Международният ден на прегръдката 21 януари се отбелязва в училището от няколко години. Верни на традицията, децата от класа на Светлана Василева и Радина Маринова дойдоха и в Общината, за да напомнят, че възрастните могат да се прегръщат без притеснение, а една прегръдка ще забави оборотите на забързаното им ежедневие. Топли и силни прегръдки раздадоха децата на кмета инж. Дилян Млъзев, на неговите заместници и на десетки общинари. Инж. Млъзев благодари на второкласниците за чудесното настроение в началото на работния ден и подари на всяко дете книжка с приказка.

Учениците припомниха на възрастните важни истини за прегръдката. Учените са установили, че човек се нуждае ежедневно от около 13 прегръдки. Затова, откакто са тръгнали на училище, децата и техните учителки се прегръщат всеки учебен ден.

Международният ден на прегръдката води началото от 1986 г. в САЩ и за негов инициатор се приема пастор Кевин Заборни. Датата не е избрана случайно. Статистиката сочи, че между Коледа и Свети Валентин хората се чувстват най-самотни и точно по това време имат най-голяма нужда от прегръдка на техен близък или дори от непознат.


Ключови думи
прегръдки Община Елена
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати