Неделя, 02 Oct 2022
            
Темида

Районната прокуратура във Велико Търново предаде на Съд румънец за измама в игрална зала

  21.01.2020 14:02
 Районната прокуратура във Велико Търново предаде на Съд румънец за измама в игрална зала

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в Съда обвинителен акт срещу румънски гражданин за измама. Обвинението е срещу А. Л., а случилото се - от 6 септември 2019 г.

А. Л. е осъждан с 2 влезли в сила присъди за извършени измами на територията на България. Измамите извършвал по идентичен начин – посещавал игрални зали в различни градове на страната и заявявал на служителите, че желае да му бъде обменена валута. При демонстративното броене на получените от тях български лева, незабелязано скривал част от банкнотите. След това заявявал, че се отказва от обмяната и връщал парите, но без укритите.
На 06.09.2019 г. А. Л. решил да извърши поредната си измама. Посетил игрална зала в гр. Велико Търново, където играл и загубил определена сума пари. След това отишъл на бара при двете крупиета и поискал да му обменят сумата от 650 евро в български лева. Дал им 650 евро. Докато проверявал пачка с банкноти по 20 лева на обща стойност 1000 лева, които му дали, незабелязано отделил 400 лева и ги прибрал в джоба си. Веднага след това, под предлог, че иска по-едри банкноти, се отказал от обмяната и върнал пачката, но без скритите пари.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от Съда.


Ключови думи
измама игрална зала румънец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати