Събота, 13 Мар 2021
            
Общество

С двойна радост посрещна празника си екипът на Родилното отделение в Горна Оряховица

  21.01.2020 13:51
С двойна радост посрещна празника си екипът на Родилното отделение в Горна Оряховица

С две бебета, родени само до обед днес, посрещна Деня на родилната помощ екипът на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица. Да зарадва хората, отдадени на посрещането на новия живот, първа се появи Дара, броени минути след нея – и момченце.
Перфектните мерки на младата дама - 3 530 гр. и 50 см., бяха още един повод за щастие на майката Антония Цонева от Стражица. За Антония раждането е трето – в грижите за Дара ще помагат 11-годишната Яна и 6-годишният Цони.
И трите си деца 33-годишната жена е родила в МБАЛ „Св. Иван Рилски“. Това е най-правилното решение, което може да вземе една родилка, сподели Антония.
По традиция от името на кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев първото бебе, родено на днешния празник, бе зарадвано с подаръци. На Дара и Антония ги връчиха  секретарят на Общината Анелия Димитрова и директорът на Дирекция „Образование и култура“ Милена Николова. Бързо възстановяване и много щастливи дни пожелаха на майката гостите.
Общо 20 бебета са родени от началото на годината в Горнооряховската болница, за 2019 г. те са 271, припомни управителят й д-р Иван Иванов. На колегите си от Родилно отделение той пожела много лични и професионални успехи.
В момента в отделението тече ремонт, какъвто не е правен от години. С дейността ни изпълняваме дълга си и като специалисти, и като членове на обществото. Всички се стремим да се прекрати негативната тенденция с ниската раждаемост . Надявам се професионализмът ви, обновлението на отделението, привличането на нова апаратура да са заразителни и да постъпят млади кадри не само в АГО, но и в цялата Болница. Имаме запитвания от бъдещи акушерки, сподели д-р Иванов.
Все така със сърце да вършат работата си на акушерите и гинеколозите пожела и Анелия Димитрова. Професията ви е свещена, каза още секретарят на Общината, връчвайки цветя и поздравителен адрес на шефа на АГО д-р Михаил Милатович и на старшата акушерка Снежана Белчева. Бог да укрепи ръцете и умовете ви, пожела и отец Антоний, който благослови екипа.
И друга традиция бе спазена днес в горнооряховското АГО. Ритуално бяха измити ръцете на д-р Милатович със заръката все така да помага в един от най-свещените мигове в живота на всяко семейство.
Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
АГО Ден на родилната помощ Горна Оряховица д-р Михаил Милатович
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати