Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Нова група за емоционална подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми стартира във Велико Търново

  18.01.2020 06:01
Нова група за емоционална подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми стартира във Велико Търново

Нова, четвърта по ред, група за емоционална подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми сформира Фондация „Искам бебе“ във Велико Търново. Срещата ще се проведе на 19 януари от 12. 30 ч в Малкия Интер в старата столица и е отворена за двойки не само от града, но и от региона. Посещенията са безплатни за заявилите участие.
Националната програма за социална и психологическа адаптация на двойки с репродуктивни нарушения е една от постигнатите цели на Фондация "Искам бебе", върху която бе работено задълбочено през годините. Така бе поставено началото на уникална и качествено нова практика в България за прилагане на комплексен подход при лечението на засегнати от безплодие пациенти, който включва професионална психологическа помощ при извършване на медицинските процедури. Програмата, изготвена от консултанти на фондацията - клинични психолози, АГ специалисти и експерти от неправителствения сектор, работещи в сферата на осиновяването,  стартира с пилотната си група през ноември, 2007 г. във Варна. Основната цел на програмата е подобряване качеството на живот на двойките с репродуктивни проблеми чрез преодоляване на стреса и укрепване на емоционалното им състояние в момента на преминаването им през фазите на лечение на безплодието.
От старта на програмата са проведени над 40 групи за емоционална подкрепа с участници повече от 400 жени в 13 града в страната, сред които и Велико Търново.
Чрез тел. 0886 801 309 желаещите двойки с репродуктивни затруднения от Велико Търново и региона могат да се свържат с координатора на фондация „Искам бебе“ на местно ниво Вероника Михайлова и да се запишат за включване в групата.


Ключови думи
Искам бебе
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати