Събота, 01 Oct 2022
            
Други

С близо 70% за година са скочили сигналите за инциденти, подадени в Пожарната в Свищов

  18.01.2020 05:51
С близо 70% за година са скочили сигналите за инциденти, подадени в Пожарната в Свищов

С малко над 69% се е увеличил броят на постъпилите сигнали за инциденти в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Свищов за година. Общият им брой за 2019 г. е 362, като за предходната 2018 г. са били значително по-малко - 215.
Спред началника на РСПБЗН - гр. Свищов инж. Светлин Михайлов, за да се направи реален анализ на оперативната обстановка на територията на общината, трябва да се отчетат и произшествията, ликвидирани от „Кризисен център” – село Овча Могила и „ВПС – Свилоза”. "През изтеклата година служителите в центъра са излизали 55 пъти с пожарния автомобил и 22 пъти с линейката. „ВПС Свилоза” са участвали в гасенето на 1 пожар на територията на „Свилоцел” и 168 пъти са дежурили при извършване на огневи работи. Ако сумираме всички излизания с пожарните автомобили, броят на ликвидираните произшествия на територията на общината е 586“, допълни още той.
Инж. Михайлов уточни, че пожарите с материални загуби са 38, а тези без – 233. Данни за загинали граждани и служители няма.
Припомняме, че 2019 г. бе изключително динамична за служителите на Районната пожарна служба в Свищов. В региона на два пъти бе обявявано бедствено положение и бяха регистрирани пет по-сериозни инцидента, от които четири пожара и едно наводнение – в селата Морава, Деляновци и Драгомирово, в следствие на обилните валежи през май.


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати