Събота, 13 Мар 2021
            
Общество

Президентът благодари с грамота на СУ „Георги Измирлиев” за подкрепата на „Българската Коледа”

  15.01.2020 14:49
Президентът благодари с грамота на СУ „Георги Измирлиев” за подкрепата на „Българската Коледа”

Президентът на Република България Румен Радев благодари на СУ „Георги Измирлиев“ за подкрепата, оказана от горнооряховското училище на кампанията „Българската Коледа”. Президентството е изпратило почетна грамота до Гимназията, в която се изтъква проявената съпричастност и принос в реализирането на каузата „Българската Коледа“.

Кампанията бе подкрепена от много ученици, техните родители, както и от учители и служители на училището.

Навръх Игнажден 5 „г” с класен Димо Иванов и Клубът на четящите и творящите към училището организираха благотворителен базар, на който бяха събрани 410 лева. Сумата е предоставена на „Българската Коледа“.

Със същата кауза организираха базар с ръчно изрисувани картички децата от 1 „г” на Ваня Радева и 4 „г” на Венцислав Величков, заедно с хлапета от ДГ „Ален мак”. Събраните 155 лева отидоха за подкрепа на „Българската Коледа” и децата, които тя подкрепя.

Това са само част от дългия списък с благотворителни жестове и кампании, които бяха организирани в училището през целия декември на изминалата година. Някои от тях бяха съвместни с децата от детските градини „Елена Грънчарова“ и „Ален мак“ в Горна Оряховица. Базари, кампании за събиране на дрехи, храни, играчки бяха организирани от отделните класове, но реално бяха подкрепени от учениците и учителите на цялото училище.

Благотворителна инициатива за даряване на дрехи потребителите на Центъра за настаняване от семеен тип в Горна Оряховица, организирана от учениците от 10 „а” клас с класен ръководител Мария Димитрова.

По идея на три момичета от 9 „б” клас – Надежда Стайкова, Красимира Климентова и Полина Димитрова, учениците и учителите, родителите на децата от цялото училище се включиха в кампания за подпомагане на приюта на отец Иван в Нови хан. Инициативата бе подкрепена от всички ученици, учители, непедагогическият персонал и много родители. Събрани бяха завивки, спално бельо, дрехи, играчки, ученически пособия, както и сумата от 310 лева, с която ще се закупят хранителни продукти. Дарението вече е доставено на място в приюта през Коледните празници.

За Светла Гогева от Драганово и нейните деца се погрижиха учениците от 1 „б” с класен Лидия Блажева и 4 „в” с класен Ива Куцарова. Съдбата на първата приемна майка в общината – Светла Гогева, която внезапно остана вдовица, а се грижи за три деца, две от които е осиновила, трогнала учениците и родителите им. Първокласниците са събрали 310 лева, а още 177 лв. са добавили и четвъртокласниците, за да направят дните около Коледа и Нова година наистина празнични за семейството.

520 лева дариха на 3-годишно болно дете учениците от 7 „а” на Кремена Петърчева и 6 „в” на Аспарух Костов. В благотворителния базар, който те организираха, се включиха деца със СОП и ресурсният учител Ренета Цанева.

7 „в” с класен ръководител Санка Аврамова и 2 „а” с класен Славка Стефанова, както и учителката Кремена Янкова насочиха своите добри дела към учениците на Училището за изкуства и занаяти за социално слаби деца в Русаля. Горнооряховските деца дариха на своите връстници в Русаля дрехи, материали за рисуване и лакомства.

Малко по-различна, но много интересна идея, започнаха няколко учители от Гимназията, които също се възползваха от коледния дух на благотворителност, за да обявят своята инициатива. Любимка Владова, Мариета Чолакова, Ренета Цанева и Кремена Янкова направиха базар за цветя. Събрани бяха 195 лв. и с тях преподавателите искат да поставят началото на ботаническа градина в училището.


Ключови думи
СУ "Георги Измирлиев"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати