Събота, 13 Мар 2021
            
Други

Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“ отбеляза своя патронен празник

  13.01.2020 14:32
Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“ отбеляза своя патронен празник

Тържеството по повод патронния празник на Свищовската професионална гимназия започна с химна на Република България и внасяне знамето на училището. Кратък филм със заглавие „5 факта за Алеко Константинов“ проследи значимите моменти от живота на бележития българин, а след това директорът на училището инж. Веска Николова отправи приветствие към учениците, педагогическия състав и персонала.
Поздрав от името на общинското ръководство произнесе и ресорният зам.-кмет
д-р Анелия Димитрова, която отбеляза, че Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“ през последните години уверено върви по пътя на развитие на професионалното образование, като предлага широк спектър от специалности, част от които защитени и други с дуална форма на обучение, стремейки се да бъде адекватна на съвременните потребности на пазара на труда. На учителите тя пожела всеотдайност, дръзновение и енергия в ежедневната мисия, която изпълняват, а на учениците – да вземат максимума от знанията и уменията, преподадени им в училище, за да изградят една добра основа за своето професионално развитие.
Д-р Анелия Димитрова поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Свищов Генчо Генчев, а заедно с нея, за да засвидетелстват внимание към училището, бяха зам.-кметът Бедри Алиев, директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов и началник отдел „Образование“ към Община Свищов Румяна Кузева. На тържественото честване присъства също директорът на Исторически музей – Свищов Ивелина Иванова, както и уредникът на къщата музей „Алеко Константинов“ Анатолия Тодорова, която разказа любопитни факти от живота на Алеко като юрист. Тържеството бе уважено още от представители на институции и фирми, които успешно си сътрудничат с училището, а поздравителният адрес от началника на Регионално управление на образованието – гр. Велико Търново инж. Розалия Личева беше изчетен пред всички присъстващи.
На патронния празник бяха отличени с почетни грамоти най-изявените  ученици в професионалните направления и представители на педагогическия и непедагогически персонал на училището, а в празничната програма, освен представители на домакините, участие взеха трио „Нове“, момичетата от хип-хоп групата към Школата по изкуства към ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ и фолклорният танцов състав към арт център „Творецът“.


Ключови думи
гимназия "Алеко Константинов" Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати