Понеделник, 15 Мар 2021
            
Спорт

„Локо” поднови подготовка с първа тренировка в Долна Оряховица

  06.01.2020 15:31
„Локо” поднови подготовка с първа тренировка в Долна Оряховица

Двайсетина футболисти изведе Милчо Сирмов за първата тренировка на „Локомотив” през новата година. Заниманието се проведе на терена в Долна Оряховица. От състава отсъстват няколко от картотекираните играчи, които са получили малко по-дълга ваканция заради семейни ангажименти. Иво Харизанов пък чака медицински преглед, заради здравословни проблеми.

Проблем в момента е защитата. След като ги няма Минков, Фиданин и Сандов, а Харизанов има оплаквания, няма как да не съм притеснен. Затова съм категоричен, че искам да запазим Ивайло Тодоров, към когото има интерес от ЦСКА 1948. Момчето има качества, но смятам, че и за него, а и за „Локомотив”, ще е по-добре да довърши сезона с нас и след това наистина да тръгне към някой по-сериозен отбор. Все пак съм оптимист, няма да позволя да бъдем безличен отбор. Ще заложим на повече местни момчета, ще направим много добра подготовка с по-големи натоварвания и вярвам, че отново ще се съобразяват с нас. Целта ми е да се запази нивото от есента, да показваме добри игри и да радваме феновете, коментира старши треньорът Милчо Сирмов преди да тръгне с играчите си към Долна Оряховица.

Освен че трябва да намери заместници на трима основни фигури в защитата, „Локомотив” се нуждае и от вратар, след като резервата Дафовски също е напуснал.

Твърдо в отбора влизат юношата Момчил Кузманов и Георги Маминов. За Кузманов съм убеден, че е готов. Трябва му още малко тактическа подготовка, която ще навакса в контролите. За Маминов също съм оптимист, че ще се сработи със състава, обясни Сирмов.

Още 4-5 играчи идват на проби и ако се докажат, ще останат с „Локомотив”. Сред тях е Марин Пендов, който също е продукт на горнооряховската школа и идва от „Академик” (Св). С повече опит от новодошлите са Златко Ненов, играл за „Созопол”, Мартин Минчев, Стефан Неделчев от „Литекс”.

Подготовката ще е изцяло при домашни условия, като засега има договорени 6 контроли, първата от които е на 22 януари с „Дунав” (Рс). Почти сигурно е обаче, че ще контрола ще има още на 18 януари, но засега все още се търси съперник за тази дата.


Ключови думи
Локо първа тренировка
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати