Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Републиканската пътна мрежа в областта е почистена до асфалт

  30.12.2019 15:11
Републиканската пътна мрежа в областта е почистена до асфалт

Всички републикански пътища на територията на областта са проходими при зимни условия, те са почистени до асфалт, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация. 59 машини обработваха пътните настилки през нощта, работата им продължава и в момента. За да се предотврати обледяването по пътищата в областта са разпръснати 887 тона пясък и 493 тона сол.
Областният управител проф. д-р Любомира Попова обменя информация с областните управители от съседните области, за състоянието на пътната мрежа и на тяхната територия.
Контролните органи  препоръчват на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.
Областното пътно управление и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.


Ключови думи
почистване пътища
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати