Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

След здраво сбиване заради дълги светлини на кола мъж се озова в болница със счупена ръка

  27.12.2019 11:31
След здраво сбиване заради дълги светлини на кола мъж се озова в болница със счупена ръка

Досъдебно производство за причинена средна телесна повреда е образувано в РУ Павликени.
На 25.12.2019г. вечерта е получен сигнал за възникнало сбиване в село Батак. Същият ден по-рано 42-годишен мъж направил забележка на свой съселянин (на 19 години) да не управлява колата си на дълги светлини. Между мъжете възникнало кратко спречкване. Вечерта бащата на младия мъж (на 50 години) отишъл заедно с друг жител от с. Батак (на 34 години) да се разправят с направилия забележката. Възникнало сбиване, в което се включили бащата 42-годишния мъж, синът и племенникът на 34-годишния мъж, и други неустановени лица. Нанесени са материални щети по къщата – счупени са двойни стъклопакети и стъкла на метално остъкление, скъсани са два комарника, начупени са цигли от ограда.
Освидетелстването на 42-годишният мъж във ФСМП Павликени установява охлузвания и разкъсноконтузни рани. Бащата на младежа и 34-годишният мъж са транпортирани до МОБАЛ Велико Търново. 50-годишният мъж е настанен в болницата с данни за счупена лява ръка, а вторият мъж е освободен за домашно лечение.
Заведените две досъдебни производства са за престъпления съответно по чл. 216, ал.1 от НК за противозаконно увреждане, и по чл. 129, ал.1 от НК за нанесена средна телесна повреда.


Ключови думи
побой болница счупена ръка
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати