Събота, 01 Oct 2022
            
Други

Проф. д-р Любомира Попова ще председателства Регионалния съвет за развитие на Северен централен район

  23.12.2019 13:19
Проф. д-р Любомира Попова ще председателства Регионалния съвет за развитие на Северен централен район

Областният управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова ще председателства Регионалния съвет за развитие на Северен централен район за първото шестмесечие  на 2020 г. За заместник-председател на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район беше избран инж.  Даниел Панов – кмет на община Велико Търново и представител на общините от област Велико Търново.
Актуализирани бяха представителите на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район в Комитета за наблюдение на Програмата за развитие на селските райони 2014 -2020 г. и в Тематичната работна група за разработване на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2021-2027 г., беше избрана д-р Ивелина Гецова – кмет на община Ляковец, а на мястото на кмета на община Бяла Димитър Славов бе избран кметът на община Сливо поле – Валентин Атанасов.  
Решението беше взето на последното за тази година заседание на Съвета, което се проведе в  Разград. То беше свикано и се откри от Гюнай Хюсмен – Председател на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район и Областен управител на област Разград на основание чл. 52, ал.1 от Правилника за прилагане на Закона за регионалното развитие. В съвместното заседание взеха участие представители на министерства, областните управители на областите Разград и Русе, заместник областни управители на областите Габрово и Силистра, представител на Областна администрация Велико Търново, представители на Общините от областите в Северен централен район, представители на организациите на работодателите и на работниците и служителите на национално равнище, както и представители на Управляващите органи на Оперативните програми.
Теодора Тодорова, началник на отдел „Социална икономика и социална отговорност“ в Министерството на труда и социалната политика направи презентации на тема „Социалната и солидарна икономика в България – правна уредба” и „Стратегия за корпоративна социална отговорност 2019 – 2023 г.”.  
Членовете на Регионалния съвет обсъдиха и одобриха годишна индикативна програма за дейността на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район за 2020 г. Представителите на Управляващите органи на оперативните програми – членове на Регионалния координационен комитет, информираха участниците в съвместното заседание за постигнатия напредък и въздействието на Оперативните програми върху развитието на Северен централен район, както и за отворените и предстоящи процедури.

 


Ключови думи
СЦРР ПРСС Даниел Панов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати