Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

С поредица от добри дела изпращат годината учениците на СУ „Георги Измирлиев”

  20.12.2019 16:46
С поредица от добри дела изпращат годината учениците на СУ „Георги Измирлиев”

Цяла поредица от благотворителни инициативи организираха в СУ „Георги Измирлиев” в дните преди Рождество. Базари, кампании за събиране на дрехи, храни, играчки бяха организирани от отделните класове, но на практика бяха подкрепени от цялото училище.

По идея на три момичета от 9 „б” клас – Надежда Стайкова, Красимира Климентова и Полина Димитрова, цялото училище се включи в кампания за подпомагане на приюта на отец Иван в Нови хан. Инициативата бе подкрепена от всички ученици, учители, непедагогическият персонал и много родители. Събрани бяха завивки, спално бельо, дрехи, играчки, ученически пособия, както и сумата от 310 лева, с която ще се закупят хранителни продукти. Дарението ще бъде доставено на място в приюта преди Коледните дни.

Навръх Игнажден 5 „г” с класен Димо Иванов и Клубът на четящите и творящите на Даниела Данкова организираха благотворителен базар, на който бяха събрани 410 лева. Сумата ще бъде предоставена на „Българската Коледа”.

Със същата кауза организираха базар с ръчно изрисувани картички децата от 1 „г” на Ваня Радева и 4 „г” на Венцислав Величков, заедно с хлапета от ДГ „Ален мак”. Събраните 155 лева отиват за „Българската Коледа” и децата, които тя подкрепя.

За Светла Гогева от Драганово и нейните деца се погрижиха учениците от 1 „б” с класен Лидия Блажева и 4 „в” с класен Ива Куцарова. Съдбата на първата приемна майка в общината – Светла Гогева, която внезапно остана вдовица, а се грижи за три деца, две от които е осиновила, трогнала учениците и родителите им. Първокласниците са събрали 310 лева, а още 177 лв. са добавили и четвъртокласниците, за да направят дните около Коледа и Нова година наистина празнични за семейството.

520 лева ще дарят на 3-годишно болно дете учениците от 7 „а” на Кремена Петърчева и 6 „в” на Аспарух Костов. В благотворителния базар, който те организираха, се включиха деца със СОП и ресурсният учител Ренета Цанева.

7 „в” с класен ръководител Санка Аврамова и 2 „а” с  класен Славка Стефанова, както и учителката Кремена Янкова насочиха своите добри дела към учениците на Училището за изкуства и занаяти за социално слаби деца в Русаля. Горнооряховските деца дариха на своите връстници в Русаля дрехи, материали за рисуване и лакомства.

Малко по-различна, но много интересна идея, започват няколко учители от Гимназията, които също се възползваха от коледния дух на благотворителност, за да обявят своята инициатива. Любимка Владова, Мариета Чолакова, Ренета Цанева и Кремена Янкова направиха базар за цветя. Събрани бяха 195 лв. и с тях преподавателите искат да поставят началото на ботаническа градина в училището.


Ключови думи
СУ Георги Измирлиев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати