Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

18 деца отличи Община Горна Оряховица в конкурса „Моето коледно чудо“

  18.12.2019 17:12
18 деца отличи Община Горна Оряховица в конкурса „Моето коледно чудо“

18 деца от училища в община Горна Оряховица и Центъра за подкрепа за личностно развитие бяха отличени в конкурса „Моето коледно чудо“. Конкурсът е традиционен и се организира от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в навечерието на Рождество. Целта е чрез творческото пресъздаване на темата да се фокусира вниманието на подрастващите върху свързаността на хората и вярата, че Коледният дух на празнично общуване, съпричастност и добротворчество са радост за всички.

220 деца от училища от общината и Центъра за подкрепа за личностно развитие се включиха в тазгодишния конкурс. Те се състезаваха в два раздела – „Литература“ и „Изобразително изкуство“ и представиха общо 222 рисунки и литературни творби. Творбите им бяха оценени от журитетна комисия, назначена от председателя на комисията.

В раздел „Литература“ са представени общо 91 творби на ученици от три възрастови групи.

При най-малките – от І до ІV клас победител е третокласничката от СУ „Георги Измирлиев“ Ан-Реджина Кушева. На второ и трето място се класираха съответно Никола Станев от ІІІ клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Мартин Илиев от ІV клас на СУ „Вичо Грънчаров“. Във възрастовата група от V до VІІ клас първа е седмокласничката Ванеса Вачкова, а на второ място е класирана Йоана Добрева също от VІІ клас. И двете момичета са от СУ „Георги Измирлиев“. Трети е шестокласникът Траян Василев от ОУ „Иван Вазов“. При най-големите литератори, във възрастовата група от VІІІ до ХІІ клас победител е единадесетокласничката от СУ „Георги Измирлиев“ Славея Семова. На второ място е класирана творбата на Ралица Василева от ХІ клас на СУ „Вичо Грънчаров“ Трета е десетокласничката от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ Нелина Векирова.

В раздел „Изобразително изкуство“ са се състезавали общо 131 рисунки на деца, разделени също в три възрастови групи. Първа при най-малките в групата от І до ІV клас е първокласничката Деница Иванова от ОУ „Иван Вазов“. На второ място е класирана Пламена Гацова от Центъра за подкрепа за личностно развитие и трета е третокласничката от СУ „Вичо Грънчаров“ Евгения Крусева.

Във възрастовата група от V до VІІ клас победител е Алекс Карабоев от V клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Второто място е за шестокласника Ясен Христов от ОУ „Елин Пелин“ в Първомайци, а на трето място е Светла Александрова от V клас на СУ „Вичо Грънчаров“.

При най-големите художници във възрастова група от VІІІ до ХІІ клас журито е присъдило първа награда на Сабие Гунгорова от VІІІ клас, втори е Даниел Йорданов също от VІІІ клас, а трета е дванадесетокласничката Катя Мънзарова. И тримата ученици са от ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Победителите получиха наградите си от кмета на Общината инж. Добромир Добрев и от заместник-кметът Пламен Мадемов, който е и председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. На церемонията по награждаване на победителите в конкурса присъстваха и заместник-председателят и секретарят на комисията Румяна Матеева и Владимир Врангов, директори на училища, учители, родители.

Инж. Добрев поздрави децата с предстоящите Коледни и новогодишни празници и им пожела нови успехи през предстоящата година.

 


Ключови думи
коледно чудо
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати