Неделя, 14 Мар 2021
            
Култура

В ОУ „Иван Вазов“ в Горна Оряховица работиха по проекта „Стените говорят за литература“

  16.12.2019 10:01
В ОУ „Иван Вазов“ в Горна Оряховица работиха по проекта „Стените говорят за литература“

Във връзка с Националната седмица на четенето,  учениците от IV „в” клас при ОУ „Иван Вазов”, с класен  ръководител Атанас Давидов, в продължение на месец работиха върху проекта „Стените говорят за литература” на тема „Коледни приказки“.
„Стените говорят за литература” вдъхновява малките ученици да задълбочат знанията си по литература, като създават и представят своя собствена творческа работа, като обменят идеи и се учат и преподават заедно, докато споделят опита си.
Проектът е както метод за преподаване, така и метод за учене. Това е новаторски подход, подпомагащ развитието на ползотворен диалог между ученици и творци, между ученици и ученици, между ученици и учители.
Проявата на творчество, разчупването на познатите учебни рамки, поставянето на новаторски учебни материали по стените не е само естетическа и образователна проява, но също така създава нова учебна среда в рамките на училището и на класната стая.
Гости на изложбата, финализираща проекта, бяха децата от подготвителната група при ДГ „Бодра смяна” в Горна Оряховица. Децата от ПГ, придружени от своите домакини – четвъртокласниците, разгледаха коледната украса на училището. Посетиха компютърния кабинет, където учениците от IV клас им прочетоха любими коледни приказки и попяха заедно коледни песни. Разгледаха изложбата и за довиждане получиха по коледна играчка от своите домакини, която да поставят вкъщи на елхата като символ на коледния дух и новото приятелство между децата.


Ключови думи
Стените говорят за литература Оу "Иван Вазов"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати