Култура

Традиционната коледна изложба базар на свищовски художници бе открита в ХГ “Николай Павлович” - Свищов

  17:00, 13 Dec 19
Традиционната коледна изложба базар на свищовски художници бе открита в ХГ “Николай Павлович” - Свищов

 Като част от програмата за коледните и новогодишни празници, в Художествена галерия „Николай Павлович” – Свищов бе открита Коледна изложба базар на свищовските художници.
По традиция, от няколко години в изложбата се включват произведения на свищовски автори, които тази година бяха 15  и представиха 43 свои творби. Графика, керамика и живопис – акварел, акрил и маслени бои, изразиха богатото разнообразие от стилове и жанрове в художественото изкуство. Изложбата започна с приветствие от главния уредник на галерията Пламен Симеонов, който каза няколко думи за творбите и подчерта връзката на всеки творец с неговото произведение - „Във всяка една творба художникът оставя частица от себе си, част от своята енергия и част от своята душа. Настроението, с което той работи и твори, неусетно се пренася в неговите картини, затова те са толкова емоционално различни. Някои носят веселие, други може би тъга, носталгия, радост…., но не това е важното. Важното е, да успеем ние – художниците, да предадем на вас всичките тези емоции, чувства и настроения, и ако сме успели да направим това, ни ще бъдем много, много доволни.“
   Изложбата базар бе открита от директора на дирекция „Култура и културно наследство” Росен Маринов, който поднесе приветствени думи към авторите на творбите и подкани присъстващите да отнесат в домовете си късче от красотата на изложбата, като си закупят някое от чудесните произведения на изкуството.
Творбите на свищовските художници ще бъдат изложени в Художествена галерия „Николай Павлович” до 13.01.2020 г. и всеки, който желае може да им се наслади или да си закупи.


Ключови думи
коледна изложба базар свищовски художници ХГ "Николай Павлович"