Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

„Коледна приказка” разказаха децата от лясковската ДГ „Пчелица”

  13.12.2019 09:09
„Коледна приказка” разказаха децата от лясковската ДГ „Пчелица”

Децата от лясковската детска градина „Пчелица” изнесоха голям коледен концерт под надслов „Коледна приказка”. Тази изява на децата се превърна през годините в красива традиция.
На детския концерт, състоял се в местното читалище „Напредък-1870”, присъстваха родителите, които се наслаждаваха на артистичността на своите деца. Те направиха и благотворителен базар в навечерието на светлите празници и посрещнаха много гости – кмета на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова и заместника й Росица Господинова, както и Екатерина Миновска от Регионалното управление на образованието. Пред тях малчуганите разказаха една невероятна приказка, която може да се случи само в коледната нощ.
В спектакъла хлапетата изпълниха различни коледни песни и потопиха публиката в магията на танца и коледното настроение. В него участие взеха представители на школата по балет към детската градина с балетен педагог Валя Атанасова, децата от вокална група „Пчелица“ с художествен ръководител Веселина Кожухарова и школата по народни танци с хореограф Димитър Иванов. Този концерт постави началото на Коледната седмица, а кулминацията естествено ще бъде посрещането на добрия старец и получаването на подаръци от всички послушни дечица.
Празниците по Коледа са очаквано събитие за малки и големи. Всяка година учители, родители и малките възпитаници на детската градина подготвят Коледна седмица, изпъстрена с много дейности. В ДГ „Пчелица”, под доброто ръководство на училищното настоятелство и екипа, коледните концерти и базари си имат кауза. Миналата година от благотворителния концерт на малчуганите бяха закупени народни носии за децата, а тази година събраните средства ще се използват за подготовката и отпразнуването на 55-ата годишнина от създаването на ДГ „Пчелица”, която ще бъде през месец май 2020 г.


Ключови думи
ДГ "Пчелица" Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати