Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

Ученици на Езикова гимназия организират кампания в подкрепа на слънчевата Рая, страдаща от детска церебрална парализа

  12.12.2019 19:21
Ученици на Езикова гимназия организират кампания в подкрепа на слънчевата Рая, страдаща от детска церебрална парализа

Деца и младежи от Великотърновски училища и детски градини се обединяват за каузата да помогнат на 12-годишната Рая, която страда от детска церебрална парализа. Идеята тръгва от ученици на Езиковата гимназия и е подкрепена от много техни връстници, а дори от деца от детските градини.

Младежите от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров” организират коледен концерт и базар, за да помогнат на семейството на 12-годишната Рая Николова от село Градище, община Левски. Момичето страда от детска церебрална парализа, а майка й има нужда от средства за лечението на детето и за рехабилитации.

За да помогнат, учениците от Езикова гимназия организират концерт под наслов #ДаПомогнемНаРая, който ще се състои на 18 декември от 17:00 в залата на читалище "Искра - 1896". Ще участват таланти от гимназията, децата от ЦДГ "Соня", "The Center", рок групата "Arysis от ПМГ "Васил Друмев". Освен това младите хора организират и базар с ръчно изработени сувенири и картички и всеки от присъстващите на концерта ще може да си купи нещичко, изработено с много любов.

Прекрасната новина е, че Езикова гимназия и ПМГ "Васил Друмев" се обединяват в обща кауза за набиране на средства за слънчевото момиче Рая. Призоваваме всеки, който има възможност да се отзове, да помогне на Рая и да бъде съпричастен към нейната житейска борба. Ние - учениците от Езикова гимназия, вярваме, че по Коледа се случват чудеса и сега е време за Рая да се случи чудо и тя да е щастлива, призовават организаторите на кампанията.


Ключови думи
езикова гимназия
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати