Сряда, 28 Сеп 2022
            
Култура

Студент от катедра „Георграфия“ представи остров Оаху в самостоятелна изложба

  12.12.2019 08:43
Студент от катедра „Георграфия“ представи остров Оаху в самостоятелна изложба

Студентът Йордан Георгиев от катедра „География“ във ВТУ представи изложба от колажи на остров Оаху. Идеята е да покаже дестинацията като райско място за един млад човек, който се е посветил на географията и регионалистиката. При откриването на изложбата четвъртокурсникът разкри  с аудиторията своите лични преживявания и впечатления, които ще останат завинаги в него.
„О. Оаху е най – гъсто населения остров от Хавайските острови и трети по големина, на който се намира столицата Хонолулу. Уникалната атмосфера, която почувствах на този тропически рай, е благодарение на симбиозата между местното население, което води изключително щастлив начин на живот и уникалната природа, предлагаща спиращи дъха гледки на всеки ъгъл. Островът е изключително силно урбанизиран, с характерните небостъргачи разположени в градския център, от където се разкрива изключително красива гледка към Хонолулу и океана, и където е разположена наблюдателницата Танталус. Една от уникалните характеристики на острова е непредсказуемото време, което се мени с минути. Впечатлен съм от съхранените паметници на историята и комплексът Пърл Харбър, който посетих. На о. Оаху се намират едни от най – красивите плажове на света, които имах възможност да посетя – Уайкики, Уайманау, Ханаума, Ланикай, Уаймеа и др.За мен географията е пътешествие из страниците на книгата наречена „свят“ и това мое пътешествие ме отведе до о. Оаху – мечтана за мен дестинация. Пожелавам на всеки да открие своите дестинации по света и да преживее емоцията да си част от света на географията“, сподели Йордан Георгиев.
Студентът благодари на своите преподаватели от катедра „География“ и неговите родители, които винаги са го подкрепяли в географските начинания. Научен ръководител на студента е гл. ас. д-р Тамара Драганова.
Изложбата беше организирана във връзка с 35 години от създаването на катедрата и може да бъде посетена всеки ден от 8.00 до 16.00 часа пред катедра „География“.

 


Ключови думи
студент ВТУ изложба
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати