Събота, 01 Oct 2022
            
Други

Община Велико Търново кандидатства за изграждането на младежки център

  09.12.2019 14:40
Община Велико Търново кандидатства за изграждането на младежки център

Община Велико Търово има готовност да кандидатства по Програма „Местно развитие,  намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, по която да бъде изграден нов младежки център. Това става ясно от предложение, което кметът Даниел Панов внася за разглеждане в Общинския съвет. Програмната област BGLD-2 „Подобрено социално включване на децата и младите”, Процедура BGLD-2.001 „Изграждане на младежки центрове“ се съфинансира от Финансовия механизъм на Европейското икономически пространство 2014-2021 г.
Община Велико Търново има техническа готовност да предложи свое проектно предложение за изграждане на младежки център в сградата на бившия Пионерски дом на бул. „България“ No 24. Поканата за подбор отправи през септември Дирекция „Външни европейски програми“ на Министреството на образованието и науката като в качеството на програмен оператор на програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“. Основната цел на процедурата е да се изградят младежки центрове, покриващи високи стандарти за младежка работа, предоставящи комплексни услуги за младите хора, осигуряващи разнообразие на дейностите (включително и международни), които да отговарят на нуждите и желанията на младите хора, включително и тези от уязвимите групи.
Допустими кандидати по процедурата са общини, които са административни центрове на областите в Република България. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по Поканата „Изграждане на младежки центрове“, осигурена от страните донори Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия, възлиза на 8 000 000 евро. Минималният размер на финансовата помощ е 1 500 000 евро, а максималният – 2 000 000. По обявената процедура не се изисква собствен принос, а крайният срок за кандидатстване е 30 декември.
Предложението ще бъде подложено на гласуване на сесията на местния парламент на 19 декември.


Ключови думи
Пионерски дом младежки център
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати