Понеделник, 15 Мар 2021
            
Общество

На светия ден Никулден абсолвентите от Богословския факултет на ВТУ получиха дипломите си (СНИМКИ)

  06.12.2019 13:31
На светия ден Никулден абсолвентите от Богословския факултет на ВТУ получиха дипломите си (СНИМКИ)

В празнично осветената и изпълнена с миряни църква „Свети Николай” във Велико Търново 31 абсолвенти от Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” получиха дипломите си за висше образование. Връчи им ректора на Университета проф. д-р Христо Бонджолов в присъствието на великотърновския митрополит дядо Григорий. „За мен е удоволствие, че на днешния голям празник връчваме дипломите на нашите студенти. Ние с вас имаме една огромна задача – да пазим вярата, да пазим българщината. Ние сме духовната и историческа столица на България и трябва да бъдем достойни за нея. Трябва да служим на своя народ, както сме ви учили и във Великотърновския университет! Честит празник!”, каза в обръщението си към абсолвентите проф. Бонджолов.

 22 от завършилите официално днес са от специалност „Теология”, а 9 от Църковни изкуства – стенопис, иконопис, дърворезба”. От завършилите бакалаври с най-висок успех е Невена Вачева – 5, 95, която се дипломира в специалност „Църковни изкуства”.

Трима магистри са пълните отличници на випуска – Елена Симеонова, Димитър Кинджаков и Лилия Николова.

 Преди церемонията по връчване на дипломите Негово Високопреосвещенство митрополит Григорий отслужи в църквата „Свети Николай”, която има и храмов празник, празнична Света литургия. А в двора бе раздаден на миряните никулденски курбан за здраве.

Ана Райковска  

 


Ключови думи
абсолвенти Богословски факултет дипломи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати