Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Спорт

13 медала, 4 от които златни, спечелиха борците на „Локо” от турнира „Никола Илчев” в Стара Загора

  05.12.2019 12:08
13 медала, 4 от които златни, спечелиха борците на „Локо” от турнира „Никола Илчев” в Стара Загора

Четири златни и девет бронзови медала спечелиха най-малките състезатели на СКБ „Локомотив” от Националния турнир „Никола Илчев” в Стара Загора. 170 състезатели от 17 клуба участваха в състезанието, открито от кмета на Града с липите Живко Тодоров. „Локомотив” участва с 20 борци, които извоюваха 13 медала.
Турнирът е за момчета и момичета в две възрастови групи – подготвителни групи и деца.
Първо място в кат. 32 кг на подготвителните групи спечели Дениз Ахмедов. Денислав Сахатчиев е с бронзов медал в кат. 28 кг. Също с бронз са Деница Петрова и Анелия Ангелова, като и двете се бориха в кат. 30 кг.
При децата „локомотивци” спечелиха три златни отличия. Шампион в кат. 32 кг стана Момчил Недялков, в кат. 35 първи е Никола Сърнев, а Дамян Радев взе златото в кат. 59 кг.
Бронзови медалисти са Илиян Ангелов и Данеле Михайлов в кат. 30 кг, Мартин Георгиев (47 кг), Иван Петков и Ангел Троплев (53 кг) и Росен Георгиев (73 кг).
Стана хубав и полезен турнир, защото много клубове се възползваха от възможността да пуснат дебютанти, които да се обиграват в едно силно състезание. Получиха се равностойни и интересни схватки и затова няма как да не сме доволни от представянето на нашите деца. Ние също имахме много състезатели, които за първи път участват в сериозно състезание, и те дават надежда за добро бъдеще. Особено ни радва отборният дух на децата – всички се подкрепяха през цялото време. Така че – доволни сме, въпреки че винаги има какво да се желае повече. Ако продължават по този начин, нашите деца ще имат успехи и в по-горните възрасти, коментираха двамата треньори на „Локомотив” Пламен Дончев и Николай Ганев.


Ключови думи
борба Пламен Дончев Николай Ганев Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати