Неделя, 02 Oct 2022
            
Други

17 души са загинали при катастрофи от началото на годината в областта

  04.12.2019 09:20
17 души са загинали при катастрофи от началото на годината в областта

Областният управител проф. д-р Любомира Попова и заместник областният управител Ивета Кабакчиева откриха заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.
Членовете на комисията представиха анализ за пътнотранспортните произшествия и оценка на риска от такива в населените места. Съгласно анализите, на територията на област Велико Търново от началото на годината са настъпили  общо 989 ПТП , от които 198 тежки със 17 загинали и 282 ранени. За същия период на миналата година са настъпили 1224 ПТП, от които 197 тежки , с 21 загинали и 242 ранени.
Основните причини, водещи до настъпване на ПТП по вина на водача са, неправилна маневра - 264 ПТП, несъобразена скорост - 232 ПТП, отнемане на предимство - 129 ПТП, неспазване на дистанция - 110 ПТП и поради друго нарушение са настъпили 187 ПТП.   
Комисията набеляза мерки за създаване на обстановка на безопасност в движението, които включват още по-голямо активизиране в работата за контрол над водачите, управляващи МПС под въздействието на алкохол, активизиране на работата за контрол по спазване на скоростните режими от водачите на МПС и продължаване на работата с изградените центрове за работа с деца и младежи по програмата „Детско полицейско управление".
Общинските администрации, Областно пътно управление и ОД на МВР – Пътна полиция докладваха, че след направени проверки няма несъответствие между хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация на територията на областта
Областно пътно управление – Велико Търново и РДПБЗН – Велико Търново отчетоха, че имат готовност за зимното снегопочистване, сключен е договор с изпълнител.


Ключови думи
ПТП загинали Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати