Сряда, 05 Oct 2022
            
Спорт

Предлагат Калоян Ненчев за носител на наградата „Трифон Иванов“

  02.12.2019 14:12
Предлагат Калоян Ненчев за носител на наградата „Трифон Иванов“

Калоян Ненчев от школата на „Етър“ да получи тазгодишната наградата „Трифон Иванов“. Това предложение гласуваха единодушно членовете на Комисията за избор на носител с председател зам.-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев. В комисията са още общинските съветници Деян Куздов и Георги Недев, съответно председател и зам.-председател на Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта към ВТОбС, председателят на ЗС на БФС Бончо Генчев и секретарят на ЗС на БФС Игор Бакьов, главният експерт по спорт и младежки дейности в Общината Георги Давидов и журналистът Анатоли Петров.
Номинацията е подадена от директора на ДЮШ на ФК „Етър“ Никола Велков. През сезон 2014/ 2015 г. Калоян Ненчев идва в „Етър“ от ФК „Янтра 1919“ – Габрово. Той е с основна заслуга за представянето на юношите на „Етър“ в държавното U 15 и U 17. В момента е полузащитник в различните гарнитури на клуба. Участник е в Елитна юношеска група до 17 г. Според треньорите му, Калоян Ненчев е борбен и с голямо желание да се развива като футболист. Освен всичко, той е и отличник в Спортното училище „Георги Живков“ във Велико Търново.
Наградата „Трифон Иванов“ бе учредена от Община Велико Търново през 2017 г. Според регламента й, тя има за цел да отличи и издигне престижа на подрастващите и перспективните играчи, проявили морално-волеви и спортно-технически качества. Пръв я взе Десислав Пенев, а през 2018 г. отиде при Стелиян Добрев.
Решението на Комисията за избор на носител трябва да получи и одобрението на Общинския съвет. Предложението влиза за гласуване на сесията на 4 декември.


Ключови думи
Калоян Ненчев награда "Трифон Иванов" Етър
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати