Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Коледно градче с 25 китни къщички радва великотърновци

  01.12.2019 16:59
Коледно градче с 25 китни къщички радва великотърновци Община Велико Търноо

Коледният базар във Велико Търново вече работи. Декемврийската атракция на Старата столица е разположена в парк „Марно поле“ - до края на месеца без прекъсване ще работят 25 китни къщички, които радват жителите и гостите на града. Базарът бе открит в петъчната вечер с много настроение и с изпълненията на талантливите музиканти от „Джуниър бенд“ към СУ „Емилиян Станев“.
Ръчно изработени подаръци, украса за елхата, много сувенири и произведения на изкуството и занаятите, играчки, сезонни стоки, захарни изделия и кулинарни изкушения се предлагат на базара. Всеки може да си закупи също различни видове вино, пелин и деликатеси от месо, обясни управителят на Общинската агенция по туризъм Борислав Йорданов.
В коледната поща малчуганите могат да пуснат своите писма до белобрадия старец. Специален календар ще отброява дните до Рождество Христово.
Всяка събота на сцената ще гостуват талантливи великотърновчета – певци, музиканти и танцьори. За забавление на децата са монтирани виенско колело и различни видове въртележки.
Благотворителните инициативи по традиция отново ще са част от базара – специална къщичка е отредена за благотворителна изложба на социалните услуги „Ние можем XIII“. Ръчно изработени сувенири, играчки за елхата, картички и много подаръци са сред изделията, които великотърновци и гостите на града могат да изберат.
През целия месец дарения ще набират и от сдружение „Приятели на животните ВТ“. Благотворителна кампания на 8 декември организира и фондация „Искам бебе“.
Коледният базар е инициатива на Община Велико Търново и Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов”.

 


Ключови думи
базар коледен деца
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати