Петък, 07 Oct 2022
            
Други

В ДГ „Радост“ в Лясковец усвоиха правилата за безопасно поведение на пътя

  01.12.2019 05:35
В ДГ „Радост“ в Лясковец усвоиха правилата за безопасно поведение на пътя

Лясковската детска градина „Радост” успешно осъществи втори проект по платформа АГОРА. Миналата година Сдружение „Училищно настоятелство при детска градина „Радост”- Лясковец” реализира проект „Да градим с мисъл и творим с чувство”, разработен в рамките на проект „Активни общности: изграждане на капацитет за промяна”, финансиран от Bондация „Америка за България”, платформа АГОРА и Община Лясковец.  
През 2019 година, при второто издание на проекта, училищното настоятелство внесе проектно предложение „Да опазим децата на улицата”, разработено с участници от местната общност, екипа на ДГ „Радост“ и родителите и достойно го защити и реализира в рамките на два месеца. Координатор на проекта бе Габриела Иванова – директор на ДГ „Радост”, а изпълнението стана с помощта на 23-ма доброволци – учители, родители и жители от квартала на детската градина.
Целта на проекта бе насърчаване участието на активната родителска общност при решаване на проблеми, свързани с възпитание на транспортна култура и формиране на умения и начин на поведение за опазване здравето и живота на децата като участници в движението по пътищата. Със закупуването на мобилната площадка по безопасност на движението по пътищата се активизира участието с доброволен труд на родители, учители и граждани при оборудването й. Родителите с доброволен труд и лични средства подготвиха площадката с два мобилни светофара и комплект пътни знаци, 6 броя детски велосипеди, чрез които нагледно се извърши обучението. Направена бе и среща със служител от Пътна полиция и беседа за практическо проиграване правилата за движение. Децата от детската градина участваха като пешеходци или велосипедисти в пътното движение и приложиха на практика правилата за безопасно придвижване. Чрез включването на целевите групи – децата от другите детски градини на територията на града, се подобри диалога на сдружение „Училищно настоятелство при детска градина „Радост” - Лясковец” с неправителствения сектор.
С реализирането на проект „Да опазим децата на улицата” се повиши гражданското участие при вземане на решения, касаещи организирането и провеждането на дейности в детската градина, което донесе бъдещи ползи в посока подобряване качеството на живот на децата. Придобитото оборудване по проекта е в полза на децата за подготовката им и получаването на знания за Безопасност на движението по пътищата, което ще им помага и в бъдеще, когато станат ученици и застанат сами на пътя.

 


Ключови думи
АГОРА Радост
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати