Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Общество

Болницата в Горна Оряховица получи нов кувьоз

  30.11.2019 14:55
Болницата в Горна Оряховица получи нов кувьоз

Представители на "Капачки за бъдеще" дариха днес нов кувьоз за недоносени бебета на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ ``Св. Иван Рилски`` в Горна Оряховица. Това е 19-тият поред кувьоз, закупен със средства от мащабната доброволческа акция и дарен на болница у нас.
Гостите Лазар Радков и Мартина Йорданова бяха посрещнати в Родилно отделение от управителя на болницата д-р Иван Иванов и от педиатъра д-р Илия Атанасов, които благодариха за големия дарителски жест.
"От името на цялата Болница и обществеността на Горна Оряховица искам да изразя нашата благодарност", заяви д-р Иванов.
Д-р Атанасов уточни, че средногодишно между 20 и 30 са недоносените новородени, които се раждат в горнооряховската Болница. Кувьозите са необходими и на доносени бебета, които се раждат с ниско тегло.
Болницата в Горна Оряховица обслужва населението и на общините Елена, Златарица, Стражица, Лясковец и раждаемостта е висока в сравнение с други общински болници, така че нуждата от обновление на апаратурата е належаща. С този кувьоз апаратурата в АГО продължава да се обновява и да се повишава качеството на майчиното и детско здравеопазване в лечебното заведение.


Ключови думи
МБАЛ Капачки за бъдеще
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати