Четвъртък, 18 Мар 2021
            
Спорт

Росен Кирилов: „Ще преспя и утре ще реша дали да подавам оставка”

  30.11.2019 10:56
Росен Кирилов: „Ще преспя и утре ще реша дали да подавам оставка”

Това заяви старши треньорът на „Етър” след вчерашната загуба с 0:2 от „Славия”. Мач, игран на стадион „Ивайло” пред едва 200 верни фенове.

Още в 1-ата минута Радослав Кирилов отправи удар, но вратарят улови. В 6-ата вече резултатът бе 0:1, след като Йомов бе оставен абсолютно непокрит в пеналта и с удар по диагонала откри сметката на гостите. Нов удар на Кирилов в 17-ата минута бе уловен от Христо Иванов. Минута по-късно „Етър” създаде единственото си опасно положение – Крум Стоянов центрира отляво и Дани Младенов насочи топката с глава, но вратарят Георгиев спаси с крак.

В 27-ата минута стана 0:2 след нова груба грешка в защитата и попадение на Илиян Мицански. Нов удар на Мицански бе спасен от Хр. Иванов, а в 42-ата минута Йомов пак бе оставен непокрит, но стреля силно в гредата.

През второто полувреме футбол нямаше. „Славия” имаше комфортен аванс и не си даваше зор, а етърци така и не застрашиха вратата им. Реферът и той се включи в картинката със серия от неотсъдени фаулове, но и без него гостите тотално владееха мача. В 49-ата минута трима от „Славия” излязоха на чиста позиция, но пропуснаха. Страхотен шут на Кирилов в 62-ата минута бе с вещина спасен от Христо Иванов, а в 73-ата минута Иван Иванов спаси чист гол, избивайки пред голлинията пред връхлитащия Йонов.

Чак в добавеното време „Етър” можеше да стигне до почетен гол, но след центрирането на Иван Стоянов защитникът Гамаков нацели собствената си греда. След последния сигнал етърци пропуснаха да поздравят агитката си, която ги подкряше в дълги периоди от мача, а публиката започна да скандира „Оставка”.

„Негативните резултати се натрупаха изцяло от изключително негативната атмосфера около отбора. Допуснахме ранен гол и не можахме да реагираме навреме. Той ни обърка плановете. Въпреки това през първото полувреме стояхме добре в атака, можеше да изравним. За съжаление допуснахме много лек втори гол пак на контратака, там имаше фаул срещу Крум Стоянов, но няма значение… През второто полувреме дойде и умората и беше изключително трудно. Напрежението оказва влияние. Има много неясни неща на всички нива в клуба, много голямо напрежение на всяко едно ниво и явно влияе на съблекалнята.  Не знам дали ще си подам оставката. Не искам в момента да вземам решение. Ще преспя и утре ще реша. От двата мача с „Царско село” и „Ботев” (Враца) трябва да спечелим 6 точки. Футболистите имат желание да играят, но около клуба и на горните етажи в клуба има голямо напрежение и една неяснота, която влиае изключително на представянето на отбора. Дори след мача не искам да ви кажа какво се говореше и ставаше дума в съблекалнята. Няма да ви кажа какво. Проблемите са ясни. Не са финансови. Да, има закъснения на плащанията, но има такива, плаща се. Но има една неянота на високо ниво – кой е ръководител. Момчетата имат въпроси, но няма на кого да ги поставят. Това са неща, които влияят много негативно. Скоро ще има Управителен съвет, там трябва да се реши бъдещето на отбора”, коментира Росен Кирилов.

„Етър”: Хр. Иванов,  Илиев, Дюлгеров, Ив. Иванов, Кр. Стоянов, Станоев (83 Ив. Стоянов), Колев, Руменов (44 Ковачев), Ангелов (83 Димитров), Младенов, Боджадж.

Източник: Спорт ВТ


Ключови думи
Росен Кирилов оставка загуба Етър
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати