Сряда, 05 Oct 2022
            
Други

Поставят подземни контейнери за смет в района на Царевец

  29.11.2019 16:46
Поставят подземни контейнери за смет в района на Царевец

Подземни контейнери за смет ще бъдат поставени в района на крепостта Царевец във Велико Търново. Съдовете ще бъдат разположени по улица „Никола Пиколо“, а монтажът ще бъде извършен тази събота – 30 ноември. Дейностите налагат временна организация на движението и затваряне на отсечката за времето от 13,00 до 15,00 ч. Обходният маршрут в направление кв. „Асенов“ – централна градска част, ще е покрай църквата „Св. св. Петър и Павел“, по обиколната улица на Царевец, през кв. „Света гора“ /ул. „Сливница“, ул. „Димитър Найденов“ и ул. „Теодосий Търновски“/ и Южен пътен възел и по ул. „Христо Ботев.
Пътуването по направление централна градска част – кв. „Асенов“/Арбанаси/Горна Оряховица не се променя.
В периода от 13,00 до 15,00 ч. на 30 ноември се променят и маршрутите на автобусни линии с номера 20, 40, 50 и 110. Крайна спирка става площад „Велчова завера“. Изменение в този период ще има и на движението на линия №5, която ще обръща в кв. „Света гора“ – на кръстовището на улиците „Михаил Кефалов“ и „Крайбрежна“.
Поставянето на подземни контейнери е по инициатива на кмета на Велико Търново Даниел Панов и започна приоритетно от старата градска част. Първите две двойки съдове за смет вече са монтирани в района на музей „Възраждане и Учредително събрание“ и до Паметника на обесените. Предстоят тестове преди пускането им в експлоатация.
Поетапно ще бъдат обхванати и други райони на града. Освен по-добър облик на градската среда, чрез монтирането на съдовете за смет под земята се постига и екологичен ефект, тъй като херметичността на съоръженията и по-студената почва ограничават разпространението и на бактерии, и на неприятни миризми.

 


Ключови думи
подземни контейнери смет Царевец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати