Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Култура

Фотографът Мирослав Момински се завръща в родното Велико Търново с изложба

  27.11.2019 10:11
Фотографът Мирослав Момински се завръща в родното Велико Търново с изложба

Известният великотърновски фотограф  Мирослав Момински  ще зарадва почитателите на неговото изкуство с изложба, посветена на любимата му тема – Родопите. Експозицията  „Родопа планина – една голяма любов” ще бъде открита на 5 декември в 17,30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов”.

В 46 фотографии ще опитам да покажа какво съм почуствал и изживял в Родопа – планината, която нося в сърцето си, обяви авторът. „Родопите са ми любими, защото в тях има магия. Това е планина с история, с минало, а хората са истински, с големи сърца и много гостоприемни. Родопите предлагат всичко – можеш да снимаш пейзажи, репортажи, портрети, защото има много интересни хора. Можеш да снимаш в различните сезони. Интересно ми беше да снимам, когато хората орат. Надявам се да го запазя като събитие и като поминък в снимките, защото времената много бързо се променят и съвременния свят това нещо го изяжда, останалото от миналото. Младите бягат в чужбина да работят, не се хващат да орат и да садят картофи. Родопите малко по малко обезлюдяват и опустяват, и всичко, което е останало, се руши. Всеки сезон ходя и виждам, че ако една къща съм я снимал с покрив, есента вече го няма. Малко е тъжна историята там. Но си ги обичам”, сподели в интервю за в. „Кореспондент” Мирослав.

Мирослав Момински е роден на 27.12.1976 г. във  Велико Търново. Работи в полицията от 1998 г . От 10 години е експерт криминалист . За него художествената фотография е по-скоро като хоби, което да удовлетворява душата. И понеже обича красотата и общуването с природата, това го прави щастлив. „Искам да запомня моментите, които предлага природата, а тя е красива в четирите сезона. Тези моменти, те не се повтарят, едно място всеки път е различно, дори да го снимаш 10 пъти – светлината, цветовете, небето”, казва художникът-фотограф.

Мирослав Момински е екселенс на Световната Федерация за Фотографско Изкуство (ЕFIAP). С това престижно звание са десетина фотографи в България. Участвал e в над 30 изложби в България и по света, в над 30 салони на ФИАП в над 20 държави. Носител е на много медали, български и международни отличия.

 


Ключови думи
Мирослав Моминскси изложба Родопа
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати