Неделя, 02 Oct 2022
            
Други

Четвъртокласниците в Драганово се включиха в Световната седмица на предприемачеството

  26.11.2019 20:47
Четвъртокласниците в Драганово се включиха в Световната седмица на предприемачеството

ОУ „Климент Охридски” в Драганово се включи в Световната седмица на предприемачеството, която тази година се проведе в периода 18-24 ноември. Инициативата обединява държави от всички континенти и има за цел насърчаване на  предприемаческото мислене и поведение у младите хора чрез участието им в открити уроци и иновационни лагери. Организацията - домакин на тази глобален проект за България е Джуниър Ачийвмънт България.
Четвъртокласниците от  ОУ „Климент Охридски” в Драганово, с които работи началният учител Валентина Чолакова, взеха участие в Седмицата на предприемачеството, като проведоха открит урок на тема „Сладки „О“ Понички“.  Учениците се запознаха с методите на индивидуално производство и производство на поточна линия и ги използваха, за да „произведат“ сами хартиени понички с различен пълнеж и да определят кой от двата метода е по-успешен за производството им. Децата демонстрираха знания за качество и дефект на продукта, като „Инспектори по качеството“ провериха произведените по двата метода понички и отстраниха дефектните.
Гости на урока бяха Симеон Емилов – представител на Община Горна Оряховица, кметът на с. Драганово Светослав Иванов, Пенка Кабакчиева – библиотекар в НЧ „Съединение – 1888“, директорът на училището Росица Арихтева, учители, родители.


Ключови думи
Оу "Климент Охридски" Драганово
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати