Вторник, 27 Сеп 2022
            
Спорт

Хандбалистът на „Локо” Владислав Йоргов премина в белгийски клуб

  26.11.2019 14:12
Хандбалистът на „Локо” Владислав Йоргов премина в белгийски клуб

Белгийският клуб „Дон Боско” от Гент представи своето ново попълнение – Владислав Йоргов - доскорошен лидер на горнооряховския „Локомотив”. Това е първият трансфер на юноша в мъжки отбор от елитната група на западноевропейски първенство за горнооряховския клуб. Владислав играеше и за мъжете на „Локомотив”, но всъщност е само на 19 години. Той е част от поколението на „Непобедимите” – младежите, които преди да излязат от юношеската възраст имат четири години без загубена среща в официален мач в България. Йоргов беше и един от основните играчи в отбора на ПГЕЕ, който представи България на Световното ученическо първенство в столицата на Катар – Доха. Това участие той е посочил като любимия си хандбален момент в представянето, направено му от новия клуб.

Владислав Йоргов преминава в „Дон Боско” за една година с опция да остане, ако се докаже. Ще играе като дясно крило с номер 28.

„Дон Боско” е отбор от първа хандбална лига на Белгия. Миналата година е завършил на четвърто място, а сега се движи на 5-6 място.

Въпреки че клубът няма директна финансова полза от този трансфер, сме изключително горди, че сме създали хандбалист, който преминава директно от юношеската възраст при мъжете в сериозен европейски клуб. Така доказваме качествата на нашата Школа. Ще дойде време, когато усилията и инвестициите в изграждането на добри играчи ще имат възвръщаемост, коментира старши треньорът и президент на ХК „Локомотив” Йордан Димитров.

Независимо дали си мислите, че можете, или си мислите, че не можете – вие сте прави. С тази любима максима се представя Владислав Йоргов на сайта на новия си клуб. Той не само мисли, че може, той работи много и наистина може, категоричен е за него треньорът му в „Локо”.


Ключови думи
хандбал Йоргов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати