Понеделник, 15 Мар 2021
            
Други

Ученици от ПГЛПИ "Атанас Буров" управляваха институции и фирми в рамките на кампанията „Мениджър за един ден“

  25.11.2019 12:38
Ученици от ПГЛПИ \

За поредна година  ПГЛПИ “Атанас Буров“  участва в мероприятия под егидата на Джуниър Ачийвмънт България. През месец ноември учениците взеха активно участие в инициативите „Мениджър за един ден“ и „Иновационен лагер“.
В рамките на „Мениджър за един ден“ утвърдени специалисти от бизнеса, услугите, институциите и неправителствения сектор отварят вратите на своите организации за високо мотивирани ученици и студенти и споделят своя опит с младите хора. „Мениджър за един ден“ е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.
В рамките на инициативата Нелина Николова от 11 „б“ клас бе мениджър на клона на „Банка ДСК“ АД в Горна Оряховица, Симона Москова 11 „а“ стана за ден директор на НАП във Велико Търново, а Бояна Трифонова и Габриела Средкова – управители на „Златна круша“ ЕООД - Горна Оряховица. Габриела Георгиева от 10 „б“ стана част от екипа на „Фантастик сървиз“ ООД, Диан Добрев и Юсеин Арифов от 10 „б“ бяха управител и счетоводител в “Исо Мел” ЕООД.
Като част от кампанията за ден бе сменено и ръководството на ПГЛПИ. Нанси Стефанова и Цветомир Петров от 11 „б“, Габриела Иванова и Виктория Мидиева от 10 „б“ управляваха гимназията в качеството им на директор, заместник-директор УВД и счетоводители.  
Тазгодишното издание на Иновационния лагер в гимназията решаваше екологични и социални проблеми. По подобие на идеята за „капачките“, учениците предложиха алтернативни екологични решения – рециклиране на кенчета, използвани химикали в училище и хартия. Всички се забавляваха и откриха нови черти у себе си – толерантност към чуждото мнение и уважение към положените усилия на екипите.


Ключови думи
ПГЛПИ "Атанас Буров" Мениджър за един ден
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати