Вторник, 16 Мар 2021
            
Култура

11 награди – Гран при, купи, медали и торта, спечели „Грация” от „България танцува” в Димитровград

  21.11.2019 16:56
11 награди – Гран при, купи, медали и торта, спечели „Грация” от „България танцува” в Димитровград

С 11 награди, сред които няколко за цялостно представяне, горнооряховският балет „Грация” с ръководител Соня Георгиева, се оказа сред най-награждаваните школи на Националния танцов конкурс „България танцува” в Димитровград. И това при жестока конкуренция на всички балетни училища и огромен брой школи в страната. Четиринадесетото издание на конкурса постави рекорд с над 2000 участници от 49 школи. Изпълненията им бяха оценявани от жури в състав доц. д-р Диляна Никифорова, доц. д-р Анна Пампулова, Сара Нора Кръстева, Дарина Бедева и Небойша Славкович.

„Грация” участва с всички свои формации и представи 23 танца. Близо 50 момичета и момчета представиха горнооряховската школа по класически балет и обраха някои от най-ценните награди.

На първо място е Гран при за най-голям брой награди на колектива в раздел характерни танци. „Грация” беше отличена и със приз за развитието на класическия балет в конкуренцията на балетните училища в България.

Балетът получи и парична премия от кмета на Димитровград Иво Димов, който стимулира трите колектива с най-добър рейтинг сред участвалите 49 школи.

„Грация” си извоюва и квота за участие на колектива в Международния танцов фестивал „Ягодина2020", връчена лично от Небойша Славкович.
Най-сладката награда беше за най-малките, но пък бе споделена от всички момичета и момчета на „Грация” – торта от фирма „Дияна” за най-сладките балерини.

Останалите награди са за Ивана Кабакчиева и Светослава Неделчева -  спечелили златни медали в категория Класически балет до 6 години. Най-малките си тръгнаха с купа за второ място като колектив.

При характерните танци Сияна Савчева и Паулина Паунова спечелиха трето място за дует с „Варенки”. Деа Щаракова, Мартина Янкова и Паулина Паунова са трети в категория трио с „Веднъж на полянката”. Трето място спечелиха и „Китайски танц с ветрила” 1-4 клас и „Колко ми харесваш” 5-7 клас. Изпълнението на цялата школа „Празник в двореца на Грация” е с второ място за продукция.
Благодаря на всички, които са били винаги с мен. Благодаря на организатора на събитието, двигател и виновник да се случи този парад на танца и красотата - Тихомир Митев. Както и на Златомир Колев, който е неизменна част от събитието. Благодаря сърдечно на децата и родителите от Грация за емоциите и радостта, с които ме дарявате всеки път. За подкрепата, за любовта и доверието. Благодаря ви, че ви имам, заяви ръководителят на „Грация” Соня Георгиева.


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати