Сряда, 24 Мар 2021
            
Други

СУ „Георги Измирлиев” организира срещи за кариерното ориентиране на учениците

  21.11.2019 15:54
СУ „Георги Измирлиев” организира срещи за кариерното ориентиране на учениците

Медицинският университет в Плевен се представи в поредицата от срещи за кариерното ориентиране на учениците на СУ „Георги Измирлиев”. Идеята на срещите е младите хора отрано да имат представа какво предлагат висшите учебни заведения, каква е технологията за кандидатстване и какви са перспективите след завършване.

Една от първите срещи бе с представители на един от най-престижните вузове в региона – Медицинския университет в Плевен. Ана Мошевска и Марина Петрова – експерти „Обучение и квалификация” се срещнаха с учениците от профил „Природни науки” от 8 до 12 клас, за да представят своя Университет. От МУ – Плевен са излезли повечето лекари в региона. В същото време СУ „Георги Измирлиев” и в миналото, пък и сега дава най-много студенти по медицина от горнооряховските училища.

Срещата откри зам. директорът Йорданка Кушева. Та сподели, че целта на училището е не само да даде добра подготовка на своите възпитаници, но и да им помогне правилно да се ориентират и да намерят по-лесно своя път след завършване на Гимназията.


Ключови думи
СУ Георги Измирлиев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати