Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Държавната агенция за закрила на детето отличи Читалището във Върбица с Почетен знак

  21.11.2019 10:57
Държавната агенция за закрила на детето отличи Читалището във Върбица с Почетен знак

Държавната агенция за закила на детето (ДАЗД) присъди Почетен знак „Аз гарантирам щастливо детство“ на НЧ „Градина-Върбица 1894“ във Върбица. Знакът се връчва за втора година от Агенцията за принос в грижата за децата и за дейности и инициативи, допринасящи за създаването на условия за тяхното пълноценно развитие.
Читалището в горнооряховското село получи Почетния знак в категорията „Устойчиво развитие“ за инициативата си „Различното лято“. Вече 4 г. всяко лято НЧ „Градина Върбица 1894“ се превръща в място, което привлича момчетата и момичетата с различни занимания – рецитали, рисуване, изработване на картички и сувенири и пр. Освен това хлапетата играят, засаждат цветя, грижат се за тях... И всичко това е напълно безплатно за семействата им – разходите се поемат от Читалището. Идеята за „Различното лято“ е на секретаря на Читалището Анелия Димитрова, която е категорична, че инициативата ще продължи и занапред.
Нашето читалище, наред със своите културно-просветни дейности, приема и нови обществени ангажименти, следвайки историческата си роля на двигател на промяната.
В този динамичен свят ние имаме своето място и лидерска роля в местната общност. Това отличие е за нашите малки приятели, които цяло лято ме просрещаха с думите „Какво ще правим днес?". Това отличие е и за техните родители, които ни повярваха.
И не на последно място, това отличие е и за нашите критици. За тези, които каквото и да направим, никога не са доволни. Но пък по-важното е, че ние сме удовлетворени от работата си и сме горди с успехите си. Продължаваме напред. Защото знаем кои сме, !
знаем какво можем и неслучайно сме едно от водещите читалища не само в община Горна Оряховица, сподели Анелия Димитрова.
Носителите на Почетния знак бяха определени от седемчленна комисия под ръководството на председателя на ДАЗД. В комисията участват представители на Консултативния съвет и Съвета на децата към ДАЗД, експерти на ДАЗД, общественици, представители на медиите и др. Церемонията по връчването на наградите бе проведена в навечерието на Деня на християнското семейство в Триъгълната кула на Сердика в София в присъствието на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, заместник-министри, районни кметове, представители на институции, ангажирани с децата.
Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
ДАЗД Градина Върбица 1894
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати