Събота, 13 Мар 2021
            
Спорт

Моника Георгиева беше най-бързата жена в изкачването на „Милениум център” в София

  15.11.2019 15:21
Моника Георгиева беше най-бързата жена в изкачването на „Милениум център” в София

Моника Георгиева постигна най-добрия резултат сред дамите, впуснали се в екстремното преживяване – вертикално бягане по стъпалата на една от –най-високите сгради в София – Милениум център.

Необичайното за България състезание - OББ Vertical Run, се организира за пети път от KBC Груп, а за втора поредна година в него участва и най-добрата лекоатлетка на Горна Оряховица в последните години Моника Георгиева.

OББ Vertical Run е част от дългосрочната политика на KBC Груп за опазване на околната среда, намаляване на негативните въздействия върху климата и насърчаване на здравословен начин на живот. Надпреварата се организира с цел да бъдат мотивирани повече хора да използват алтернативни начини на придвижване.

ОББ Милениум център - дом на компаниите от КВС Груп в България и една от най-високите сгради в столицата бе домакин на екстремно вертикално бягане. 300 предварително записани участници преодоляха трасе от 24 етажа нагоре, 24 етажа надолу, 1012 стъпала и 190 м денивелация.

Участниците, които тази година бяха ограничени до 300, са разделени в няколко категории – служители на групата, отворена група и професионалисти. Миналата година Моника Георгиева завърши втора в групата на професионалистите. Тази година тя участва в отворената група, но постигна време много по-добро от миналогодишното и всъщност по-добро от първата при професионалните спортисти тази година. Моника пробяга 24 етажа надолу и нагоре за 04:50.2 мин., докато първата при професионалистките Антония Григорова завърши за 04:59.9. Миналогодишното постижение на горнооряховчанката беше 05:10.4.

Тазгодишното състезание записа и рекорд. При професионалните състезатели с най-добро време се отличи роденият в Дряново национал по лека атлетика – Стоян Владков. Преди дни той допринесе за историческо първо място на националния отбор на България по време на Балканското първенство по Крос-кънтри в Черна Гора. С резултат от 4:00.1 той подобри досегашния рекорд, поставен през 2018 г.

Двама водещи – Део и Кирил Николов-Дизела, даваха напътствия и помагаха на бегачите по трасето. Те също се включиха в надпреварата, като Дизела зае 2 място сред професионалистите с време 4:05.9


Ключови думи
Моника Георгиева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати