Петък, 07 Oct 2022
            
Други

Велико Търново влезе като дестинация в каталозите на най-големия румънски туроператор

  15.11.2019 11:47
Велико Търново влезе като дестинация в каталозите на най-големия румънски туроператор

Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ сключи договор с най-големият румънски туроператор „Christian Tours“. Партньорските взаимоотношения са официализирани по време на  провеждащото се в румънската столица Букурещ Международно туристическо изложение Targul de Turism al Romaniei (TTR).
На борсата Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ презентира Велико Търново като най-добрата дестинация за културен туризъм в България.
През последните две години сме в преговори с „Christian Tours“ и сега имаме конкретни резултати. Велико Търново е позната дестинация в северната ни съседка, но старата столица вече е включена в каталога на най-големия румънски туроператор за 2019/2020 година. Присъстваме с конкретни оферти за града и Арбанаси по време на коледните и новогодишни празници, както и с уикенд пакети. Офертите са за групови и индивидуални посещения в Архитектурно-музеен резерват „Царевец", средновековните храмове  във Велико Търново и арбанашките църкви "Рождество Христово" и "Св. Архангели Гавраил и Михаил", съобщи Борислав Йорданов, управител на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.
Възможностите за съчетаване на културно-исторически и познавателни маршрути с различни артистични събития, атракции, кулинария и добра база за настаняване са привлекли вниманието на  туроператорите и всички посетили есенното издание на изложението TTR, което се провежда от 14 до 17 ноември.
Това е поредното трайно навлизане на „Царевград Търнов“ на туристическия пазар в Румъния, след като по време на пролетното издание на Targul de Turism al Romaniei тази година бе сключен договор с големия румънски туроператор "Gerada Tour" за организирани групови посещение в старата столица.
Международно изложение TTR е най-голямото туристическо изложение в Румъния, предназначено както за масовата публика, така и за професионалисти в бранша. То се провежда два пъти годишно и във всяко издание участват над 300 изложители.  

 


Ключови думи
дестинация Велико Търново Румъния
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати