Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Култура

Свищовски автори с награди от международния литературен конкурс „Изящното перо 2019″ в Чикаго

  14.11.2019 16:16
Свищовски автори с награди от международния литературен конкурс „Изящното перо 2019″ в Чикаго

На 10 ноември в Българския културен център „Магура“ в Чикаго се състоя събитие, на което бе представена българската култура в слово и визия. На събитието, което бе уважено от българския генерален консул в Чикаго Иван Анчев, бяха обявени резултатите от международния литературен конкурс “Изящното перо 2019″, в който участваха 308 български автори от Испания, Гърция, Австралия, САЩ, Швейцария, Япония, Швеция, Франция, ЮАР, Италия, Чехия, Великобритания и България. Наградените автори и творби в различните категории бяха оповестени от Снежана Галчева, председател на Салон за българска култура и духовност в Чикаго.
Във второто издание на международния литературен конкурс свищовският автор Людмил Симеонов бе удостоен с първа награда за стихотворение на патриотична тема.  Това отличие той получи за стихотворението си „Елегия за България”. В същата категория втора награда бе присъдена на Иван Антонов от с. Алеково, община Свищов за стихотворението му „Мярка”. За стихотворението си „Като вчера си тръгвам” с трета награда в категорията „История и традиции” бе отличена Гюлшен Алиева – свищовлийка, от години живееща в Плевен.
Конкурсът “Изящното перо 2019″ се организира от Салона за българска култура и духовност в Чикаго, САЩ, и неговата цел е да обединява български автори, живеещи в различни краища на света. В него тази година взеха участие 796 творби на 308 автори, на възраст от 14 до 87 години.
 
Използвана допълнителна информация и снимки: https://www.eurochicago.com/


Ключови думи
Изящното перо 2019 Чикаго
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати